Névnapomat ünnepeltük.Nem is írok rendesen talán egyik borról sem, elsősorban a vendégekkel kellett foglalkozni, de ami van, az álljék itt is.
Szigeti Zöldveltelini pezsgő: Túl sok bubi, inkább boros, csakúgy, mint a többi. 4p
Villa Tolnay Zöldveltelini 2009: Tetszetős, könnyed, mégis sok tartalommal, igazi Badacsony. 5,5p
Somlói Apátság Juhfark 2010: Nagyon késeis, sárgabarackos, hosszú, tömény. 7,5p
Kaló Chardonnay-Zöldveltelini 2007: Héjon áztatás íze, sósság, töménység nagyon hosszan. 8,5p
St. Andrea Akutyafáját 2008: Rendkívül jóleső ívóbor, ami azért mégsem túl egyszerű. 4,5p
St. Andrea Pinot Noir 2009: Jellemzően kapros, sós, de a megszokottnál hígabb. 5p
St. Andrea Pinot Noir 2008: Előzőnél töményebb, díszítőelemkben gatdagabb. 5,5p
St. Andrea Ferenchegy Pinot Noir 2008: Ásványosabb, hosszabb, édeskésebb, de túl sok a hordó. 6,p
St. Andrea Ferenchegy Pinot Noir 2007: Mazsolásabb, palackbukésabb. 6p
St. Andrea Ferenchegy Pinot Noir 2006: Talán már túl a csúcson. 6,p
St. Andrea Ferenchegy Kékfrankos 2006: Mentás illat sok szilvával. Legutóbb, úgy 1,5 éve sokkal nagyobbat szólt, így most csalódás. 5'p
Itt már túlmentem a józanság határán, emlékeim, benyomások:
Orsolyáék Kékfrankosai jöttek: 6-7-8, plussz a dűlős 8-asok. A 40-es most is nagyon nagyot szólt, a 2006-os hordósabb volt, mint amilyenre emlékeztem.
Kaló Cs 2008-ból nagyon betalált, ízlett mindenkinek.
Bock cuve 1999, nagyon rendben volt, bár többet ihatnánk.
Kaló Shiraz-Turán aszúja igazi harmónia, szerencsére nem az édesség dominál.
Hagymási Merlot-ra általában már nem is emlékeztek az emberek, hogy ittuk, és nem azért mert rossz volt...