Cotnari Grasa 2009:Sok maradékcukor, muskotályos jelleg, kis sóssággal. Savszegénynek hat.4,5p
Királyudvar Furmint 2005: Kicsit oxidált. Hosszú, ásványos, de a gyümölcsök már a háttérben. 6p'
Mauer Kadarka 2010: Meggyes illat, íz. Melegedve kicsit összetettebb lesz. 5p
Herold Kékfrankos 2006: Meggyes fűszeres, viszonylag egyszerű kékfrankos. 5p
Konyári Jánoshegy Kékfrankos 2009: Őszibarack még mindig benne van. Kis gyógynövény, kesernye. 6p,
Kislaki Bormanufaktúra Jánoshegy Kékfrankos 2009: Ugyanaz az évjárat, dűlő. Ez egy konyakmeggyesebb, nagyborosabb vonal. Rendkívül sima, összeért. 6p'
Takler Noir Gold 2006: Bomba, nagyboros illat, szépen összecsiszolódott. Másnapra viszont teljesen szétesett.6,5p
Vincze Béla Kékfrankos Arcanum 2007: Élénkebb savak, de itt is nagy mélység. Szép, behízelgő. 5,5p